AutoHolwerda

Telefoon: 06-36 33 06 47
De Klim 9a, 9202 TM, Drachten

BMW 525iA Touring

Voertuig beschrijving

Met enige trots lanceren wij hierbij onze BMW E61, een auto waar BMW in 2003 bij de introductie de designlijn doorzette van de E65 7-serie die in november 2001 werd geintroduceerd. Het design van Chris Bangle viel bij veel mensen tijdens de introductie niet goed, vooral de vreemde opgelegde achterklep van de E65 7-serie werd veel bekritiseerd. De E60 voor niet kenners is dit de fabrieksaanduiding van de 5-serie sedan van deze tijd kreeg ook wat kritiek te verwerken. Dit is vrij logisch omdat BMW een compleet andere styling erop na hield dan in het verleden. De E39 is qua design strakker en vooral veel minder rond. De E61 werd een jaar nadat de sedan variant op de markt kwam geïntroduceerd en is wat mij betreft van achteren beter vormgegeven dan een sedan uitvoering. Na meer dan vijfig fraaie E39’s te hebben mogen leveren is het voor ons even wennen om dit product aan u te presenteren. Qua materialen zit een E39 wat mij betreft net wat mooier in elkaar, vooral de manier waarop materialen aanvoelen is anders. Daar tegenover kun je wel stellen dat dit qua elektronica en snufjes een veel modernere auto is dan een E39.

Zet je de E39 Touring en E61 naast elkaar dan valt al snel op dat de nieuwe 5-serie een stuk groter oogt en van binnen ruimer is. Het design van de nieuwe 5-serie is veel moderner vormgegeven en daardoor zal niemand de auto als bijna 15 jaar oud beschouwen. Qua rijden doet de E61 er weer een stapje bovenop, een E39 is al heel stil maar deze is nog wat stiller. Het onderstel is daarin tegen iets sportiever afgeveerd dan een E39, maar dit is niet storend.

Dit exemplaar afkomstig van 3de eigenaar is gekocht in 2017. Onderhoudshistorie en enkele rekeningen liggen ter inzage.

Dat de eigenaar zuinig is op zijn auto dat is te zien aan dit exemplaar, nauwelijks gebruikssporen zijn er te vinden. Geen roest, geen krassen, geen deukjes. Ook technisch heeft de eigenaar nooit bezuinigd op onderhoud. Voor de BMW kenners is de techniek onder de motorkap bekend gebied, want in 2004 had de E61 nog de techniek van de E39. Deze motoren staan te boek als betrouwbaar en gaan bij goed onderhoud en net gebruik lang mee. Achter deze 2.5 liter zes-in-lijn motor zit een automatische transmissie van ZF, deze is voorzien van 6 versnellingen en doet zijn werk keurig onder alle omstandigheden.

Dit exemplaar is voorzien van de een bijzondere kleur: Amethystgrau Metallic, dit is een zeer zeldzame kleur op de 5-serie in het algemeen. Deze kleur maakt het een zeer aparte verschijning. Van binnen is er gekozen voor licht bruine bekleding met hout inleg waardoor de auto een elegante look krijgt. Voor meer licht in het interieur is gekozen voor een groot schuif-kanteldak, ook wel een panoramadak genoemd. Deze kan zowel open geschoven worden als gekanteld worden. Mocht de zon te fel zijn dan kan het hele dakruit geblindeerd worden.

Kortom een keurig exemplaar met veel fijne opties waar u als eigenaar nog steeds wat aan heeft.

Dit exemplaar is van september 2004. Daardoor al fiscaalvriendelijk te rijden voor de zakelijke rijder.

Highlights:
– Bi-Xenon
– Glazen panoramadak
– Elektrische verstelbare comfortstoelen
— Schuifdak revisie preventief

Optielijst:

205 Automatische transmissie
255 Sport stuurwiel
2CF Lichtmetalen velgen styling 138
300 Reservewiel
320 Geen type aanduiding
386 Dakrails
402 Panorama schuif-kanteldak
423 Matten in velours
428 Gevarendriehoek
431 Dimmende binnenspiegel
438 Hout inleg
442 Bekerhouders
456 Comfortstoelen elektrisch
494 Stoelverwarming bestuurder/passagier
502 Koplampreinigingsinstallatie
508 Parkeersensoren rondom
522 Xenon verlichting
534 Automatische airco uitgebreid
540 Cruise Control
606 Navigatie Systeem Business
676 Hifi Luidspreker Systeem

Kenmerken van voertuig

  • Bouwjaar: 2004
  • Kilometerstand: 182.144 km
  • Kleur exterieur: Amethystgrau Metallic
  • Kleur interieur: Leder Walknappa/skin/rosenholz
  • Overbrenging: Automaat
  • Brandstof: Benzine
  • Motorinhoud: 2494 cc
  • Aantal cilinders: 6
  • Max. trekgewicht: 2000 kg
  • Verkocht: ja