AutoHolwerda

Telefoon: 06-36 33 06 47
De Klim 9a, 9202 TM, Drachten

BMW 525iA Touring

Voertuig beschrijving

Met enige trots lanceren wij hierbij onze BMW E61, een auto waar BMW in 2003 bij de introductie de designlijn doorzette van de E65 7-serie die in november 2001 werd geintroduceerd. Het design van Chris Bangle viel bij veel mensen tijdens de introductie niet goed, vooral de vreemde opgelegde achterklep van de E65 7-serie werd veel bekritiseerd. De E60 voor niet kenners is dit de fabrieksaanduiding van de 5-serie sedan van deze tijd kreeg ook wat kritiek te verwerken. Dit is vrij logisch omdat BMW een compleet andere styling erop na hield dan in het verleden. De E39 is qua design strakker en vooral veel minder rond. De E61 werd een jaar nadat de sedan variant op de markt kwam geïntroduceerd en is wat mij betreft van achteren beter vormgegeven dan een sedan uitvoering. Na meer dan vijfig fraaie E39’s te hebben mogen leveren is het voor ons even wennen om dit product aan u te presenteren. Qua materialen zit een E39 wat mij betreft net wat mooier in elkaar, vooral de manier waarop materialen aanvoelen is anders. Daar tegenover kun je wel stellen dat dit qua elektronica en snufjes een veel modernere auto is dan een E39.

Zet je de E39 Touring en E61 naast elkaar dan valt al snel op dat de nieuwe 5-serie een stuk groter oogt en van binnen ruimer is. Het design van de nieuwe 5-serie is veel moderner vormgegeven en daardoor zal niemand de auto als bijna 15 jaar oud beschouwen. Qua rijden doet de E61 er weer een stapje bovenop, een E39 is al heel stil maar deze is nog wat stiller. Het onderstel is daarin tegen iets sportiever afgeveerd dan een E39, maar dit is niet storend.

Dit exemplaar afkomstig van 3de eigenaar. Volledige onderhoudshistorie is bekend en aantoonbaar.

Dat de eigenaar zuinig is op zijn auto dat is te zien aan dit exemplaar, nauwelijks gebruikssporen zijn er te vinden. Geen roest, geen krassen, geen deukjes. Ook technisch heeft de eigenaar nooit bezuinigd op onderhoud. Voor de BMW kenners is de techniek onder de motorkap bekend gebied, want in 2004 had de E61 nog de techniek van de E39. Deze motoren staan te boek als betrouwbaar en gaan bij goed onderhoud en net gebruik lang mee. Achter deze 2.5 liter zes-in-lijn motor zit een automatische transmissie van ZF, deze is voorzien van 6 versnellingen en doet zijn werk keurig onder alle omstandigheden.

Dit exemplaar is voorzien van de fraaie exterieur kleur Orientblau, dit is een niet veel voorkomende kleur op de 5-serie in het algemeen. Deze kleur maakt het een zeer representatieve verschijning. Van binnen is er gekozen voor zwart lederen bekleding met grijs inleg waardoor de auto een elegante look krijgt. oor meer licht in het interieur is gekozen voor een groot schuif-kanteldak, ook wel een panoramadak genoemd. Deze kan zowel open geschoven worden als gekanteld worden. Mocht de zon te fel zijn dan kan het hele dakruit geblindeerd worden.

Kortom een keurig exemplaar met veel fijne opties waar u als eigenaar nog steeds wat aan heeft.

Dit exemplaar is van september 2004. Daardoor al fiscaalvriendelijk te rijden voor de zakelijke rijder.

Highlights:
– Bi-Xenon
– Glazen panoramadak
– Elektrische voorstoelen
– Navigatie professional breedbeeld
— Schuifdak revisie preventief

Optielijst:
216 Servotronic
205 Automatische transmissie ZF
320 Geen modelaanduiding
386 Dakrails
402 Panorama glasdak
423 Vloermatten Velours
428 Gevaren driehoek
431 Binnenspiegel automatisch dimmend
459 Elektrische stoelen met memory.
494 Stoelverwarming voor
502 Koplampwissers
508 Parkeersensoren (PDC)
522 Xenon-verlichting
524 Adaptieve koplampen met bochtverlichting
534 Climate control uitgebreide versie
540 Cruise Control
609 Navigatie Systeem Professional
620 Spraakinvoersysteem
672 Cd wisselaar Bmw voor 6 Cds
785 Witte knipperlichten rondom

Kenmerken van voertuig

  • Bouwjaar: 2004
  • Kilometerstand: 184.800 km
  • Kleur exterieur: Orientblau
  • Kleur interieur: Leder Schwarz
  • Overbrenging: Automaat
  • Brandstof: Benzine
  • Motorinhoud: 2494 cc
  • Aantal cilinders: 6
  • Max. trekgewicht: 2000 kg
  • Verkocht: ja