AutoHolwerda

Telefoon: 06-36 33 06 47
De Klim 9a, 9202 TM, Drachten

BMW Z3

Voertuig beschrijving

Moderne roadster voor ouderwets rijplezier!

 

Hij is laag, je zit bijna op de achteras en je kijkt uit over een lange motorkap. Draai de sleutel om en de befaamde 6-in-lijn van BMW draait fluisterstil zijn rondjes. Zo worden ze helaas niet meer gemaakt.

 

Zodra je voor het eerst een bocht neemt, merk je dat deze Z3 beter stuurt dan de meeste andere exemplaren. Dat komt doordat hij voorzien is van een origineel M-tech sportonderstel en een platensper van ZF. Het sportieve gevoel wordt versterkt door de prettige sportstoelen en het dikke sportstuur. Allemaal opties die bij uitstek passen bij het karakter van de Z3, maar die je maar weinig ziet op andere te koop staande exemplaren. Ook fijn is dat onze Z3 is voorzien van originele rolbeugels en windscherm. Je zit dus veilig en hebt geen last van de wind die terugslaat in je nek.

 

Nadat je hem rustig op temperatuur hebt laten komen, kun je de potentieel van de motor aanspreken. Onderin loopt de kleine zescilinder zijdezacht, maar in de bovenste helft van zijn toerenbereik komt hij echt tot leven. Zowel qua geluid als qua versnelling laat deze Z3 simpelweg niks te wensen over. In objectieve zin voldoet een viercilinder natuurlijk ook, maar eenmaal gewend (verwend?) aan zo’n juweel van een zescilinder wil je nooit meer anders. Geniet ervan nu het nog kan!

 

In- en exterieur

Het interieur is in smetteloze staat. De blauwe accenten vormen een smakelijk geheel met de Topas-blauwe metallic lak. Bijzonder aan deze Z3 is dat ook het dashboard en de middenconsole in leer zijn uitgevoerd. Dat de eerste eigenaar van luxe hield, zie je ook terug in de elektrisch bedienbare kap. Niet echt nodig, denk je misschien in eerste instantie. Maar als je er eenmaal aan gewend bent, is het toch wel heel erg fijn om het dak te openen zonder uit te hoeven stappen. Airco is ook aanwezig en voor langere snelwegritten is dat een prettige bijkomstigheid.

 

Van buiten is deze auto ook in uitzonderlijk goede staat. Onbeschadigde lak en velgen, weinig steenslag en goed te zien is dat deze auto altijd in een verwarmde garage heeft gestaan. De kap is zo goed als nieuw. Het is een op en top gekoesterd exemplaar.

 

Historie en onderhoud

Deze auto werd in 1999 nieuw geleverd door een Nederlandse BMW-dealer. In 2003 werd de auto ingeruild en kort daarna aangeschaft door de tweede eigenaar. De factuur van aanschaf is aanwezig. Het was toen een auto uit de zogenaamde BMW Huisselectie. Van die tweede eigenaar kochten wij de auto. Na 15 jaar plezier- en vakantieritten nam hij afscheid van zijn Z3. We kregen een dikke map erbij met werkelijk alle documentatie die je maar kan hebben bij een auto. Elke factuur, elk APK-bewijs en zelfs de originele accessoire brochure zit erbij. Er is letterlijk nog nooit een beurtje overgeslagen en alle onderhoud is aantoonbaar verricht door de BMW-dealer of BMW-specialist. Banden? Michelin. Motorolie: Castrol. Ja, je voelt het ook wel: deze rijdt gewoon als nieuw.

 

Op internet is een groot aanbod Z3’s te vinden, maar het aantal zescilinders van het faceliftmodel is al vele malen kleiner. Zoek je dan ook nog een origineel Nederlandse auto met royale uitrusting, lage kilometerstand en een perfecte historie? Dan vind je bij ons in de loods een topexemplaar!

 

Deze Z3 2.0 kost € 11.950,-. Neem voor meer informatie of een afspraak gerust even contact met ons op.

Kenmerken van voertuig

  • Bouwjaar: 2019
  • Kilometerstand: 99.240 km
  • Kleur exterieur: silver
  • Kleur interieur: black
  • Overbrenging: Automaat
  • Brandstof: Benzine
  • Aantal cilinders: 3
  • Max. trekgewicht: 800 kg
  • Verkocht: ja