AutoHolwerda

Telefoon: 06-36 33 06 47
De Klim 9a, 9202 TM, Drachten

Volvo V60 T3 R-design

Voertuig beschrijving

Met trots presenteren wij deze fraai uitgevoerde Volvo V60, hieronder leest u waarom wij zo trots zijn op deze aanwinst….

De Volvo V60 is op de Nederlandse wegen een veel voorkomende auto, al helemaal als D6 Plug-in Hybride. Voor een particuliere koper een auto die niks toevoegt, te duur is om te rijden en nogal wat complexe techniek met zich meedraagt.

Gelukkig had Volvo ook uitvoeringen met een lichtere motorisering in het gamma. Echter wanneer je rondkijkt op de wegen zul je vaak de conclusie moeten trekken dat deze vaak niet zo fraai eruit zien. Iets wat in verleden echt bij het merk paste ingetogenheid. Het vervelende is dat daardoor de meeste V60 (D6 uitgezonderd), de uitstraling missen om van de Volvo V60 echt een mooie auto te maken.

Vroeger kon je een Volvo verfraaien met een mooie set lichtmetalen velgen of een achterspoiler (V70). Dat was het meestal wel af-fabriek, gelukkig komt het bedrijf er steeds meer achter dat ook een klant bij Volvo best wel wat meer uitstraling wil geven aan zijn auto. Vanaf 2007 was de Volvo V70 leverbaar met het R-design pakket, deze geeft zelfs de V70 een sportieve uitstraling.

In 2011 kwam Volvo met nieuwe modellen range, de S60/V60 vanaf het eerste moment vind ik een V60 met het Summum of R-design pakket een fantastische verschijning. Die geven de looks aan de auto die de auto verdiend en naar mijn mening nodig heeft.

Het was dan voor ons ook even zoeken voordat we de tweede maal een V60 in ons aanbod hebben, bij de benzine varianten zijn de meesten een Kinetic of Momentum en daarmee houdt het op. Een Summum of R-design is vrij zeldzaam. Wij presenteren dan ook met trots deze V60 T3 R-design, uitgevoerd met precies de opties waar je wat aan hebt: Xenon, Stoelverwarming (Zweed zonder stoelverwarming kan toch eigenlijks niet?), 18 inch IXION R-design velgen. Voor de kleur is ook nog eens gekozen voor Saville donkergrijze kleur. Kortom een uitvoering om van te smullen.

Als motorisering betreft het hier een T3, dit betekent uit de schappen van Ford gehaalde Ecoboost motor. Deze staat als robust bekend en heeft een aangenaamd verbruik ten opzichte van de oudere Volvo 5-cilinders benzines. De inhoud van de motor is slechts 1.6 liter maar zo voelt deze helemaal niet aan, onderin in het toeren gebied zit al genoeg koppel.

Over veiligheid kunnen we kort zijn, die reputatie hebben de Volvo al lange tijd. City Safety zorgt ervoor dat in (stads)verkeer kleine ongevallen worden voorkomen of de schade zo minimaal mogelijk is. In het interieur is de auto rondom voorzien van meerdere airbags die de inzittenden beschermen bij een aanrijding. Destijds ook de best scorende auto bij de small overlap crashtest in Amerika. De optioneel uitgeruste Xenon verlichting zorgt ten alle tijden voor optimaal zicht, in de bochten draait de verlichting zelfs mee.

Wat valt er verder nog over te vertellen:
Is dat de auto een schadevrij verleden heeft, afkomstig is uit eerste particuliere bezit, amper gebruikssporen heeft. Kortom een eerlijke goed rijdende Volvo die nog lange tijd mee kan.

Optielijst:
Multifunctioneel lederen sportstuur met R-design logo
Aluminium R-design interieurlijsten
Lederen pook hoes met R-design logo
Xenon licht met dynamische bochtverlichting met reiniging installatie.
Stoelverwarming voor
Winterpakket-pro
Audiopakket ‘High Performance’
LM-velgen IXION 18″

Aflevering geschied met twee nieuwe merk banden, algemene controle van voertuig en een onderhoudsbeurt.

Heeft u na het lezen van dit verhaal interesse in deze Volvo V60 neem dan contact met ons op.

Kenmerken van voertuig

  • Bouwjaar: 2011
  • Kilometerstand: 87.400 km
  • Kleur exterieur: Savile grijs metallic
  • Kleur interieur: R-design leder/ stof antraciet
  • Overbrenging: Handgeschakeld
  • Brandstof: Benzine
  • Aantal cilinders: 4
  • Verkocht: nee