AutoHolwerda

Telefoon: 06-36 33 06 47
De Klim 9a, 9202 TM, Drachten

Onze passie

Mijn fascinatie voor originele BMW’s

Sinds ik klein was heb ik altijd al een fascinatie gehad voor originele BMW’s. Voordat ik mijn rijbewijs had gehaald was ik al druk aan het verzamelen van documentatie over BMW’s, van accessoires brochures tot prijslijsten aan toe.

Dit was op een gegeven moment een competitie met een van de klasgenoten. Elke dag schreven we de meest serieuze mails naar BMW dealers om in bezit te komen van de mooiste brochures. Het waren zware tijden voor de postbezorgers want wekelijks kwam er toch een aantal kilo papier via de brievenbus naar binnen.

Het bleef niet bij brochures, de eerste BMW kwam uitgevoerd in coupe carrosserie. Dit was een E36 met slechts een instap motorisering met 102 pk. Uitgevoerd in Madeira violet als kleur: een kleur die ik persoonlijk nooit nieuw had besteld omdat deze in de brochure er paars uit zag. In werkelijkheid was het een prachtige kleur die per dagdeel veranderde. In felle zon was de kleur blauwpaars, in het donker zwart en bij bewolkt weer was de auto donkerblauw.

Motorisch viel het niet tegen, omdat de fabrikant de versnellingsbak verhoudingen perfect had afgestemd. Zodoende voelde de auto altijd snel genoeg aan. Verbruik bleef bij vlotte rijstijl beperkt tot 1 liter op 13.5 km.

De uitvoering was prachtig samengesteld, met vier elektrische ramen, mistlampen, midden armsteun en digitaal klokje met buitentemperatuur weergave. Voor de binnenbekleding was gekozen voor een mooie contrastkleur grijs.

Hieronder een sfeerimpressie van de E36 Coupe. Onze eerste kennismaking met het merk BMW.

29072010215 30072010221

 

Eerste ervaring Mercedes-Benz W124

In 2009 kocht ik mijn eerste auto. Mijn voorkeur lag bij een bijzondere auto: dus geen Fiat, Suzuki of Volkswagen maar het liefst iets bijzonders zoals een Porsche 924 of 944.  Na een lange zoektocht kwam ik erachter dat ik voor een redelijk budget geen goed exemplaar kon vinden.

Na wat reviews te hebben gelezen, wilde ik zowel iets bijzonders hebben als iets wat geroemd werd om zijn bouwkwaliteit. Dan blijft er maar één auto over: een Mercedes-Benz uit de jaren ’90.

Uiteindelijk bij een tuinder uit Westland een W124 200 carburateur gekocht, met als extra’s een schuifdak, elektrische buitenspiegel rechts (wat destijds nog een optie was), handgeschakelde vijfversnellingsbak en een zilvergrijze metallic lak.

Van buiten viel de grijze kleur niet echt op in het straatbeeld, maar de binnenkant was voorzien van blauwe stof. De kilometerstand was na 23 jaar slechts 121000 km. De laatste jaren had de vorige eigenaar slechts 2500 km gereden. Toen ik de auto ophaalde gaf hij ook toe dat een  taxi wellicht goedkoper was geweest.

Na 3000 km te hebben genoten van het comfort, de bouwkwaliteit, geen rammels en geen kraakjes heb ik de auto verkocht aan een liefhebber.

De eerste ervaring met Baureihe W124 was om nooit vergeten, dit was een reden om verder te zoeken naar het volgende originele exemplaar.

W124 1986Schermafdruk 2015-09-09 20.19.15